Υλικά:
• 180 γρ. χουρμάδες χωρίς πυρήνα
• 180 γρ. ταχίνι ολικής
• 60 γρ. αμύγδαλο πούδρα
• 60 γρ. βρώμη πούδρα
• 2 ασπράδια
• 2 κουταλιές σιρόπι σφενδάμου
• Μια πρέζα κανέλα σε σκόνη
• Μια πρέζα αλάτι θαλασσινό
• 200 γρ. κουβερτούρα 65% κακάο
• 1 κ.γ. κονιάκ
• 2 κ.σ. Φυστίκι Αιγίνης (σπασμένο σε χοντρά κομμάτια)
Εκτέλεση:
• Στο multi αλέθουμε τoυς χουρμάδες και έπειτα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός την σοκολάτα και το κονιάκ.
• Βάζουμε το μείγμα μας σε φόρμες σε σχήμα καρδιάς δημιουργώντας με τα δάκτυλά μας βάσεις για τάρτα. Ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς.
• Σε ένα μπεν-μαρι λιώνουμε την κουβερτούρα και προσθέτουμε το κονιάκ.
• Αφού κρυώσουν οι βάσεις της τάρτας μας, ξεφορμάρουμε σιγά σιγά να μην μας σπάσουν και στο κέντρο κάθε τάρτας ρίχνουμε την σοκολάτα.
• Διακοσμούμε με σπασμένο φυστίκι Αιγίνης και αποξηραμένα τριαντάφυλλα (προαιρετικά).
https://pandoraskitchen.gr
Food Blog