Ο σοκολατένιος πειρασμός που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι, σε μια άλλη σπιτική εκδοχή χωρίς ζάχαρη που θα λατρέψετε.
Είναι ιδανική για πρωϊνό και snack, αλλά μπαίνει επάνω από φρουτοσαλάτες, γιαούρτι και παγωτό.
Φυλάσσουμε σε ένα βάζο αεροστεγώς κλεισμένο, σε ξηρό & δροσερό μέρος για περίπου 3 εβδομάδες.
Υλικά
• 3 φλιτζάνια φουντούκια (ωμά)
• ½ φλυτζάνι φυτικό βούτυρο ή βιολογικό λάδι καρύδας για περισσότερο άρωμα
• 7 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάου χωρίς ζάχαρη
• 3 κουταλιές της σούπας μέλι
• 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
• Σε ένα μεγάλο αντικολητικό τηγάνι ρίχνουμε τα φουντούκια και τα ψήνουμε μέχρι να βγάλουν τα έλαια τους περίπου για 10 λεπτά σε μέτρια ένταση. Τα βγάζουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Τα τρίβουμε με μια πετσέτα για να βγάλουμε όσα περισσότερα φλούδια μπορούμε.
• Σε ένα μικρό multi ή μπλέντερ ρίχνουμε τα φουντούκια και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη.
• Μέσα στο ίδιο μπλέντερ ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα.
• Φυλάσσουμε την κρέμα φουντουκιού σε ένα γυάλινο βάζο για περίπου 3 εβδομάδες.