Το ωραιότερο γλυκό του καλοκαιριού είναι φυσικά το παγωτό.
Ετοιμάστε μια εύκολη, όχι ιδιαίτερα λιπαρή συνταγή, καθώς δεν περιέχει ζάχαρη και γάλα ή κρέμα γάλακτος.
Η κρέμα καρύδας είναι πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα και ανεβάζει την καλή χοληστερόλη σε αντίθεση με το γάλα. Και φυσικά το μέλι με το φυστικοβούτυρο αποτέλουν πηγή βιταμινών.
Δοκιμάστε το top παγωτό του καλοκαιριού που θα σας δροσίσει και θα σας ενθουσιάσει.
Υλικά:
• 800 γρ. κρέμα καρύδας
• 3 κ.σ. άνθος αραβοσίτου βανίλια
• 250 γρ. φυστικοβούτυρο τραγανό
• 200 γρ. μέλι
• 100 γρ. peanut αλατισμένα
• 1 πρέζα αλάτι
• 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
• Κουβερτούρα λειωμένη για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
• Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να βράσει η κρέμα καρύδας κρατώντας στην άκρη 200 γρ.
• Σε ένα μπολ ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα καρύδας και διαλύουμε μέσα το άνθος αραβοσίτου.
• Αφού πάρει βράση η κρέμα μέσα στην κατσαρόλα προσθέτουμε την κρέμα καρύδας μαζί με το άνθος αραβοσίτου από το μπολ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει το μείγμα μας.
• Έπειτα προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο, το μέλι, τα peanut, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
• Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει και προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά.
• Βάζουμε το μείγμα μας στην κατάψυξη για 10 ώρες περίπου.
• Σερβίρουμε με λιωμένη κουβερτούρα.
Ευχαριστούμε την blogger
Pandoras Kitchen
για την συνταγή & τις υπέροχες φωτογραφίες