Το ξέρω ότι υπάρχει κόσμος που δεν προτιμά το γιαούρτι καθόλου στην διατροφή του. 

Είναι κρίμα καθώς το γιαούρτι είναι ένα από τα Ελληνικά Super Foods – ονομάζεται και το μυστικό της μακροζωίας–  καθώς περιέχει πρωτεΐνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία & βιταμίνες. Διευκολύνει την εντερική απορρόφηση του ασβεστίου και δεν ενοχλεί σε περίπτωση που κάποιος έχει δυσανεξία στην λακτόζη σε σχέση με το γάλα.

Τι θα λέγατε όμως να το δοκιμάσουμε σε μια πρωτότυπη εναλλακτική συνταγή αντί για την συνηθισμένη μπάρα? 

 

 

Υλικά:

• 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%

• 3 κ.σ. μέλι

• Κόκκινα φρούτα

• 3 κ.σ. ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας

 

Εκτέλεση:

• Σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα απλώνουμε το γιαούρτι σε λεπτή στρώση. 

• Από πάνω πρσθέτουμε τα φρούτα, τους ξηρούς καρπούς και το μέλι. 

• Βάζουμε για 8 ώρες στην κατάψυξη. 

• Τέλος σπάμε την μπάρα γιαουρτιού σε κομμάτια και την απολαμβάνουμε παγωμένη. 

• Διατηρούμε τα κομμάτια στην κατάψυξη.

Ευχαριστούμε την blogger Pandoras Kitchen
για την συνταγή & τις υπέροχες φωτογραφίες