Τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως προσφέρουν πολλαπλά οφέλη στον οργανισμό μας σε σχέση με τα ζυμαρικά από αλεύρι σίτου.
• Είναι πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες και για αυτό μας χορταίνουν πιο εύκολα και μας προσφέρουν ενέργεια.
• Οι φυτικές ίνες που περιέχουν συμβάλουν στον έλεγχο του σωματικού βάρους καθώς και στην βελτίωση της λειτουργίας του εντέρου.
• Περιέχουν σίδηρο και έτσι τονώνουν τον οργανισμό.
• Είναι γεμάτα, φώσφορο, μαγγάνιο, μαγνήσιο και σελήνιο.
Όλοι οι παραπάνω λόγοι καθιστούν τα ζυμαρικά ολικής άλεσης ως την αγαπημένη επιλογή των αθλητών αλλά και όσων προσέχουν ιδιαίτερα την διατροφή τους.
Υλικά:
• 150 γρ. σπαγγέτι ολικής άλεσης
• 120 γρ. κάσιους (άψητα και ανάλατα)
• 1 κ.γ. πάστα ντομάτας
• 1 κ.σ. μέλι
• 1 σκελίδα σκόρδο
• 5-6 φύλλα βασιλικού
• Λίγο ρίγανη
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 60 ml. ζωμό από τα μακαρόνια
• Αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
• Αποβραδίς μουλιάζουμε τα κάσιους σε χλιαρό νερό. Την επόμενη μέρα τα στραγγίζουμε και τα έχουμε έτοιμα για το pesto.
• Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε.
• Εν τω μεταξύ στο blender χτυπάμε τα υπόλοιπα υλικά ώστε να πάρουμε μια πλούσια κρέμα.
• Ρίχνουμε πάλι τα βρασμένα ζυμαρικά και το pesto μέσα στην κατσαρόλα. Aναμειγνύουμε καλά για λίγα λεπτά ώστε να ζεσταθεί και η κρέμα μας και τα σερβίρουμε ζεστά.
Ευχαριστούμε την blogger
https://pandoraskitchen.gr
για την συνταγή & τις υπέροχες φωτογραφίες