Τα μανιτάρια αποτελούν την ιδανική τροφή σε όσους δεν καταναλώνουν κρέας, και όχι μόνο κατά την περίοδο της νηστείας. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ριβοφλαβίνη, νιασίνη και ιχνοστοιχεία όπως ο χαλκός και το σελήνιο.

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι ιδανική για όλο τον χρόνο καθώς για όσους ακολουθούν Vegan διατροφή, o συνδυασμός των μανιταριών με το ρύζι βοηθά στην κάλυψη του 100% των αναγκών μας σε πρωτεΐνη.

Υλικά:
• 1 κιλό μανιτάρια της αρεσκείας μας
• 1 κρεμμύδι ξερό
• 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
• 50 ml ελαιόλαδο
• 400 γρ. διαφορά μαρούλια κομμένα (σγουρό πράσινο και κόκκινο μαρούλι)
• 100 γρ. λάχανο ψιλοκομμένο
• Άνηθο
• 180 γρ. ρύζι γλασέ
• 1500 ml ζωμό λαχανικών
• Αλάτι
• Πιπέρι
• Χυμό από 1 λεμόνι

 

Εκτέλεση:
• Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε σταδιακά το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια.

• Αφού ροδίσουν ρίχνουμε τον ζωμό, το λάχανο, το ρύζι και το αλατοπίπερο, χαμηλώνουμε την φωτιά στο μισό και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.

• Έπειτα προσθέτουμε τα μαρούλια και βράζουμε το φαγητό μας για 5 λεπτά ακόμη.

• Στο τέλος ρίχνουμε τον άνηθο, τον χυμό λεμονιού και αποσύρουμε από την φωτιά. Σερβίρουμε με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο από πάνω.

Καλό Πάσχα!

Ευχαριστούμε την blogger
Pandora’s Kitchen

για την συνταγή & τις υπέροχες φωτογραφίες