Μια πρωτότυπη & εύκολη συνταγή για την Καθαρά Δευτέρα, και όχι μόνο, από την Pandora’s Kitchen.

Υλικά
• 300γρ κόκκινες φακές
• 60ml χλιαρό νερό
• Χυμό από 1 λεμόνι
• 1/4 κουταλάκι σόδα
• 1 κουταλάκι baking powder
• 12 γρ. αλάτι
• 1 αστεροειδή γλυκάνισο
• 50ml ελαιολαδο
• Σουσάμι

Εκτέλεση
• Πλένουμε πολύ καλά τις φακές. Αποβραδίς τις βάζουμε να μουλιάσουν αλλάζοντας δυο φορές το νερό.
• Σε ένα ποτήρι βάζουμε τα 60ml νερό και ρίχνουμε μέσα τον γλυκάνισο (αποβραδίς και αυτό).
• Την επόμενη μέρα στραγγίζουμε τις φακές και αφαιρούμε από το νερό τον γλυκάνισο.
• Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τις φακές, το λάδι, το νερό, το baking powder, το αλάτι και την σόδα διαλυμένη στον χυμό.
• Μεταφερουμε το μείγμα σε οβάλ ταψί, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε για 1 ώρα στους 170 βαθμούς.
• Πάντα ελέγχουμε αν έχει ψηθεί εσωτερικά γιατί ο χρόνος εξαρτάται και από το μέγεθος του ταψιού.

Καλή επιτυχία