Για τις ώρες της υπογλυκαιμίας… που ψάχνουμε απεγνωσμένα να φάμε ένα γλυκάκι, το παρακάτω εύκολο & δροσερό επιδόρπιο θα μας αποζημιώσει.
Το μυστικό είναι να χρησιμοποιήσουμε υλικά που περιέχουν μηδέν ζάχαρη ή κάποια μαρμελάδα που έχουμε φτιάξει μόνοι μας.
Επίσης μπορούμε να αντικαταστήσουμε το γιαούρτι με όποιο γιαούρτι χρησιμοποιούμε ή κάποιο vegan γιαούρτι για όσους δεν τρώνε καθόλου ζωικά προϊόντα.
Μπορούμε να το φυλάξουμε στο ψυγείο για 2 ημέρες

 

Υλικά
• 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
• 1 κουταλιά της σούπας βανίλια σε σκόνη
• 3 κουταλιές της σούπας λικέρ φράουλα ή κονιάκ (ή όποιο άλλο λικέρ μας αρέσει καλύτερα)
• 250 gr. Μπισκότα Digestive χωρίς ζάχαρη (μπορούμε να αντικαταστήσουμε με musli όπως στην φωτογραφία αλλά στην περίπτωση αυτή δεν μπορούμε να το φυλάξουμε για παραπάνω από 1 ημέρα στο ψυγείο)
• 200 γρ. μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη (ή όποια άλλη μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη μας αρέσει)
• κομμένες φράουλες για το γαρνίρισμα
• ξηρούς καρπούς για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
• 4 γυάλινα βαζάκια μεσαίου μεγέθους με καπάκι για να σερβίρουμε το γλυκό

Εκτέλεση
• Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, το λικέρ και την βανίλια σε σκόνη και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι ή με το μίξερ χειρός. Το ξαναβάζουμε για 15 λεπτά πάλι στο ψυγείο για να σφίξει το μείγμα μας.
• Σε ένα άλλο μπωλ ρίχνουμε τα μπισκότα και τα θρυμματίζουμε με το χέρι μας σε μικρά κομματάκια.
• Ξεκινάμε το σερβίρισμα στα βαζάκια. Ρίχνουμε πρώτα 2 κουταλιές της σούπας μπισκότο στο κάτω μέρος. Μετά 3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι και μετά 2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα. Συνεχίζουμε διαδοχικά μέχρι να γεμίσουμε τα βαζάκια μας.
• Στο τέλος προσθέτουμε τις κομμένες σε μικρά κομματάκια φράουλες και αν θέλουμε θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς.