Μία εύκολη συνταγή για παγωτό χωρίς ζάχαρη και λακτόζη. Για όσους αγαπάνε το παγωτό αλλά δεν θέλουν να φορτωθούν έξτρα θερμίδες και είναι λάτρεις του συνδυασμού μπανάνα-σοκολάτα ή του πικρού με το γλυκό.
Υλικά
• 4 πολύ ώριμες μπανάνες (μέτριες σε μέγεθος)
• 1 φλιτζάνι φράουλες (μπορούμε να αντικαταστήσουμε με όποιο κόκκινο berry μας αρέσει καλύτερα, όπως κεράσια, blueberries, redberries κλπ.)
• 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος καρύδας (ή όποια άλλη κρέμα γάλακτος προτιμάμε χωρίς λακτόζη)
• 2 κουταλιές της σούπας γάλα καρύδας
• 2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο (χωρίς ζάχαρη)
• ½ φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας υγείας
Εκτέλεση
1. Σε ένα φαρδύ μπολ κόβουμε τις μπανάνες σε μέτριες ροδέλες. Καλύπτουμε με μεμβράνη και τις τοποθετούμε στην κατάψυξη για 1 ώρα περίπου. Προσοχή, δεν θέλουμε να γίνουν παγάκια, απλά να είναι παγωμένες για το χτύπημα στο μίξερ.
2. Αφού πλύνουμε και καθαρίσουμε τις φράουλες από τα κοτσάνια, τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια και τις τοποθετούμε σε ένα φαρδύ μπολ. Τις καλύπτουμε με μεμβράνη και τις τοποθετούμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος καρύδας και την χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει (4-5 λεπτά περίπου).
4. Ρίχνουμε το γάλα καρύδας και την σκόνη κακάο και συνεχίζουμε το χτύπημα για 4-5 λεπτά.
5. Έπειτα ξεκινάμε να ρίχνουμε τα φρούτα σταδιακά. Αρχίζουμε με τι μισές μπανάνες και συνεχίζουμε το χτύπημα για 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε τις μισές φράουλες και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ξαναρίχνουμε τις υπόλοιπες μπανάνες σε συνεχίζουμε το χτύπημα.
6. Ρίχνουμε και τις υπόλοιπες φράουλες και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 3 λεπτά. Κλείνουμε το μίξερ και ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και τις ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα να πάνε παντού.
7. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα μικρό ταψάκι ή φόρμα για κέικ και το καλύπτουμε με μια μεμβράνη. Το βάζουμε στην κατάψυξη και περιμένουμε τουλάχιστον για 3 ώρες μέχρι να παγώσει για να το απολαύσουμε.