Στις μέρες μας οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι η αγάπη, η επιτυχία και ο πλούτος εξαρτώνται από τον παράγοντα Τύχη.

Ας μην γελιόμαστε, την τύχη μας την φτιάχνουμε εμείς. Με τις πράξεις μας και τις σκέψεις μας προσελκύουμε τα όσα έρχονται στην ζωή μας κάθε φορά. Όλοι είμαστε ικανοί να γίνουμε ευτυχισμένοι, πλούσιοι, ή να αγαπηθούμε πολύ.

Αυτό όμως που μας κρατάει πίσω είναι ο φόβος. Ο φόβος ότι δεν αξίζουμε να αγαπηθούμε και τόσο πολύ. Ο φόβος ότι δεν γίνεται να έχουμε την δουλειά που ονειρευτήκαμε. Ο φόβος ότι δεν θα τα καταφέρουμε στις εξετάσεις ή σε ένα interview. Ο φόβος ότι μόνο όσοι είναι πλούσιοι μπορούν να κάνουν νέα ξεκινήματα.

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει σημασία η ηλικία, η πνευματική μόρφωση ή ο πλούτος. Συνήθως όταν φοβόμαστε, μόνοι μας σαμποτάρουμε τον εαυτό μας και δεν τον εμπιστευόμαστε ότι μπορούμε να επιτύχουμε όλα όσα έχουμε ονειρευτεί. Ο φόβος είναι ένα τέχνασμα που δημιουργεί το μυαλό μας για να παραμένουμε στάσιμοι σε αυτό που έχουμε συνηθίσει. Δεν μας βοηθάει να αναπτυχθούμε, να μάθουμε κάτι καινούργιο και να προχωρήσουμε στην ζωή μας.

Αν έχουμε ένα όνειρο μπορούμε ξεκινώντας από σήμερα να το πραγματοποιήσουμε όσο κι αν μας τρομάζει αυτό. Αρκεί καθημερινά να κάνουμε από ένα μικρό βήμα. Δεν πειράζει αν στην αρχή δεν πάμε γρήγορα ή και αν αντιμετωπίσουμε πολλά εμπόδια. Ακόμα και η αποτυχία σε κάτι που είχαμε ονειρευτεί είναι ένα μεγάλο μάθημα που πρέπει να λάβουμε για να μεγαλουργήσουμε αργότερα.

Με αγάπη και πίστη στον εαυτό μας μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα.
Άλλωστε εμείς είμαστε αυτοί που αποφασίζουν μέχρι που θέλουμε να φτάσουμε σε αυτή την ζωή.

πηγή έμπνευσης: RUT NIEVES, Πίστεψε Σ’ Εσένα. Ανακάλυψε την δύναμη να μεταμορφώσεις τη ζωή σου