Τώρα που έρχεται και νηστεία πάμε να φτιάξουμε ένα εύκολο και υγιεινό σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας.

Ο ηλιόσπορος εκτός από νοστιμιά, είναι πλούσιος σε αντιφλεγμονώδης ιδιότητες καθώς περιέχει βιταμίνη Ε, και μειώνει την χοληστερίνη καθώς παρέχει φυτοστερόλες.

Με 3 πολύ απλά βήματα μπορούμε να ετοιμάσουμε το παστελάκι μας για πρωινό ή για όταν έχουμε ανάγκη να φάμε κάτι γλυκό και δυναμωτικό.

 

Υλικά:
– 240 γρ. ψίχα ηλιόσπορου (καθαρισμένου και χωρίς αλάτι)
– 50 γρ. μέλι (όποιο μέλι μας αρέσει καλύτερα)
– Λίγο θαλασσινό αλάτι

Εκτέλεση:
* Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά, ώστε το μέλι να πάει παντού.
* Στρώνουμε το μείγμα μας σε μια λαδόκολλα σε λεπτό στρώμα, τοποθετούμε σε ένα ταψάκι, και ψήνουμε στον φούρνο στους 160 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.
* Αφήνουμε να κρυώσουν και σπάμε το παστέλι σε κομμάτια με τα χέρια μας ή κόβουμε μακρόστενα κομμάτια με ένα μαχαίρι.

https://pandoraskitchen.gr
Food Blog