«Ένας συναρπαστικός συνδυασμός έρωτα, μυστηρίου και γαλλικής γαστρονομίας».
Margaret Atwood
Γαλλική Ριβιέρα, άνοιξη 1936: Στο υπέροχο παραλιακό χωριουδάκι του Ζουάν-Λε-Πεν η δεκαεπτάχρονη Οντίν μαγειρεύει μαζί με τη μητέρα της στην κουζίνα του ιδιόκτητου Cafe Paradis. Οι ετοιμασίες για το γεύμα του άρτι αφιχθέντος από το Παρίσι μυστηριώδη νέου πελάτη είναι πυρετώδεις. Ο παράξενος επισκέπτης επιθυμεί να σερβίρεται καθημερινά το γεύμα του στη βίλα που έχει ενοικιάσει με άκρα μυστικότητα, χωρίς να αποκαλυφθεί σε κανέναν η ταυτότητά του. Η έκπληξη της αναπάντεχης γνωριμίας της Οντίν με τον χαρισματικό ζωγράφο θα γίνει αφορμή για ένα μεθυστικό ταξίδι αναζήτησης του αληθινού της εαυτού και του μοναδικού ταλέντου της στη γαστρονομία σε μια περίοδο που και εκείνος βρίσκεται σε ένα σημαντικό σταυροδρόμι της προσωπικής αλλά και της επαγγελματικής του ζωής. Μια γνωριμία που θα σφραγίσει ανεξίτηλα τη ζωή της για τις επόμενες δεκαετίες.
Νέα Υόρκη, σήμερα: Η Σελίν, επιτυχημένη makeup artist του Χόλιγουντ, μαθαίνει έκπληκτη πως η γιαγιά της, Οντίν, είχε κάποτε μαγειρέψει για τον Πικάσο. Με κίνητρο τις αινιγματικές ιστορίες της μητέρας της αλλά και τα ίχνη από τα καλά κρυμμένα οικογενειακά μυστικά που μένουν να αποκαλυφθούν, η Σελίν ξεκινά ένα μακρύ ταξίδι στην πόλη όπου η Οντίν και ο Πικάσο συναντήθηκαν για πρώτη φορά. Στην υπέροχη ατμόσφαιρα της Κυανής Ακτής, η Σελίν ανακαλύπτει αλήθειες για την τέχνη, τον πολιτισμό, τη γαστρονομία και τον έρωτα που τη βοηθούν να αποδεχτεί το μέλλον και το πεπρωμένο της.
Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα εμπνευσμένο από μια άγνωστη σχεδόν περίοδο της ζωής του διάσημου ζωγράφου. Με συναρπαστικούς χαρακτήρες, ανάμεσά τους και πολλούς από τους πλέον διάσημους ιστορικούς κατοίκους της Γαλλικής Ριβιέρας, και φόντο τα γραφικά τοπία της Νότιας Γαλλίας.